<center>ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ                        ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ</center>                                                                                                                                                                                                                                       <center>ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ                        ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ</center>

                 

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області продовжує тримати на контролі харчування дітей в закладах освіти

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області продовжує тримати на контролі харчування дітей в закладах освіти

Заходи проводяться щодо впровадження норм в рамках реформи шкільного харчування згідно вимог постанови Кабінету Міністерств України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 № 305.

Харчування дітей здійснюється за примірним чотиритижневим сезонним меню, яке погоджується з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області.

За останні кілька місяців фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області спільно з органами місцевого самоврядування Київської області проведено  819 навчань (нарад) з питань організації заходів щодо впровадження норм харчування. З початку року проведено 813 моніторингових візитів закладів освіти. Розглянуто та погоджено 784 чотиритижневих меню. Водночас без погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби дозволяється використовувати меню, що рекомендоване та затверджене МОЗ України.

Варто відзначити відмінно проведену роботу в даному напрямку фахівцями Білоцерківського, Броварського та Бучанського районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області здійснює державний нагляд за організацією харчування дітей у закладах освіти, забезпеченням учнів достатньою кількістю якісних харчових продуктів та доброякісної питної води, додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил і норм, недопущення реалізації в приміщеннях та на території закладів освіти небезпечних харчових продуктів.

 

Зазначимо! Докладно про все, що стосується реформи системи харчування у закладах освіти України можна дізнатися на платформі про здорове харчування у школах «ЗнаЇмо». Посилання: https://znaimo.gov.ua

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

всi новини ?